1990-luku

Yrityksen historia

1990-luku

1990-luku toi laman

1990-luku

Sanoman painotalon viherrakennustyöt tulivat hyvään saumaan 90-luvun alussa.

1990-luvun alussa lama iski rakennusalalle pahasti ja aiheutti vaikeuksia tietysti myös viherrakentamiseen. Sanoma Oy:n Forssan painon rakentaminen isoine vihertöineen ei olisi voinut parempaan saumaan tulla 90-luvun alussa. Vaikka volyymit hieman laskivat lamaa edeltäneeltä tasolta, niin töitä kuitenkin riitti.

Lama myllersi suomalaisen rakennusalan aivan uuteen uskoon. Tutut ja turvalliset kumppanit, kuten Puolimatka, oli palasina ja myyty ulkomaille. Alkoi uusi aika, joka todellisuudessa avasi väylän uuteen nousuun. Asiakkaat piti etsiä uudelleen. Tuli Skanska, SRV, Lujatalo ym. tämän ajan suomalaiset isot rakentajat. 90-luvun loppupuolella työmaat siirtyivätkin entistä enemmän pääkaupunkiseudulle, jossa uudisrakentaminen lähti käyntiin muuta Suomea ripeämmin.

Myymälässä lamavuodet eivät juuri näkyneet muuten kuin myynnin kasvuna, ihmiset alkoivat taas laittamaan pihojaan kun etelänmatkat jäi laman vuoksi tekemättä.

Harvialan kauppiasyhteistyö loppui 90-luvun alussa ja Viherrinkiyhteistyö kukoisti.

1990-luku

Tammelaan rakennettiin kunnantalon viheralueet 90-luvun alussa ja Lopelle kaunis torialue 90-luvun puolivälissä.

1990-luku

Viherrinki-kauppiaat yhteispurjehduksella Turun saaristossa.

1990-luku

Forssan Vesihelmen viherkasvien toimittamista paikoilleen.

1998 aloitettiin sukupolvenvaihdos

1990-luku

Mikko Bobcatin puikoissa työmaalla 90-luvun alkupuolella.

90-luvulla tapahtui paljon yrittäjäperheen sisällä, kun Anjan ja Raunon pojat tulivat opintojensa jälkeen täyspäiväisesti mukaan yrityksen toimintaan. Vaahtosammuttimen kokoisesta, kun molemmat olivat mukana pyörineet, niin uravalinta kävi luonnostaan. Mikko oli alusta alkaen ollut kiinnostunut viherrakentamisesta ja Matti taimien myymisestä ja kasvattamisesta. Vuonna 1998 aloitettiin sukupolvenvaihdos, jolloin pojat tulivat mukaan yhtiömiehiksi ¼ osuudella. Varsinkin aluksi paikan ottaminen vanhempien rinnalla ei ollut aivan ongelmatonta, olihan yritys Raunon ja Anjan ”kolmas lapsi” ja elämäntyö. Toki vanhemmat olivat innoissaan työnsä jatkumisesta. Yrityksen 25-vuotista taivalta juhlittiin 1994 ja Vuoden yrittäjä palkinto tuli Forssassa 1998.

Jatka lukemista: 2000-luku

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista Jaakkolasta

Löydät meidät täältä

Puutarhakeskus Jaakkola, Forssa

Hakapellontie 85, 30300 Forssa

Reittiohjeet