1980-luku

Yrityksen historia

1980-luku

1980-luku toi kasvua yritykseen

Vuonna 1981 yrityksen yhtiömuodoksi vaihtui kommandiittiyhtiö ja sen nimeksi Viherrakenne Jaakkola ky. Anja ja Rauno Jaakkola olivat vastuunalaisia ja Pentti Jaakkola äänetön yhtiömies.

Rakentaminen oli 1980-luvun alussa erittäin vilkasta ja vuoden 1982 asuntomessut Forssassa olivat voimakas kasvusysäys yritykselle. Messut olivat näytön paikka, osaamista oli jo kertynyt ja nyt haluttiin onnistua ”kotikentällä”. Asuntomessupihat onnistuivatkin erinomaisesti, töitä tosin painettiin välillä lähes yötä päivää.

1980-luku

Asuntomessut-82 Forssassa oli yritykselle ”näytön paikka”.

Muita merkittävimpiä viherrakentamisen alueita 80-luvulla olivat Peltosaari Riihimäellä ja Viksberg ja Tölö Forssassa. Näiden alueiden kehittymisen myötä tarvittiin myös viherrakentajaa, joten töitä piisasi. 1980-luvun puolivälissä rakennettiin myös Jokioisten ja Humppilan kunnanvirastojen ympäristöt, jotka Rauno Jaakkola myös suunnitteli.

1980-luku

Tölön ja Viksbergin alueiden rakentaminen jatkui 80-luvulla yhteistyössä Puolimatkan kanssa.

Viherrakentamisen konekanta kasvoi, tuolloin hankittiin mm. ensimmäinen Bobcat. Jaakkolan siniset Land-Cruiserit peräkärryt perässä alkoivat olla tuttu näky pitkin Etelä-Suomea. Toiminnan kasvaessa myös viherrakentamisen henkilökunnan määrä lisääntyi.

1980-luvulla puutarhakauppa kasvoi ja kehittyi

Siemenet, tarvikkeet, ruukut, mullat ja muut oheistarvikkeet tulivat perinteisen taimikaupan rinnalle 1980-luvulla voimakkaasti. Alettiin myydä suihkulähteitä ja pussitettua puutarhamultaa. Uusia, erikoisia taimia alkoi tulla myös ulkomailta. Myös viherkasvikauppa kävi hyvin ja vihersisustaminen oli muotia. Isoja vihersisustuskohteita, joissa niiden ylläpito kuului myös asiaan oli mm. Parman konttorit ja Cumulus-hotelli Forssassa.

Jaakkolan puutarhakeskus

Juhani Aronen esittelemässä suihkulähdetuotteita Ojalanmäessä.

Ryhmäkasvien viljely oli edelleen iso osa yrityksen toimintaa. Anja aloitti kesäbegonian koulimisen helmikuussa ja kausi loppui joulutähtien ja hyasinttien parissa. 1980-luvun alussa myymälään palkattiin ensimmäiset ulkopuoliset puutarhurit ja kauppa kehittyi nousukauden huumassa ja Forssan talousalueen kasvaessa ja kehittyessä.

Puutarhakeskus Jaakkola, Mikko ja Matti

Oman tuotannon joulutähtiä ja jälkikasvua. Vasemmalla Mikko ja oikealla Matti.

1980-luku

80-luvun myymälän henkilökuntaa. Vasemmalla Pentti Anttonen, Tuula Harjula (nyk. Tiirikainen) ja Anja Jaakkola.

Kauppiasyhteistyö tiivistyi 1980-luvun puolivälissä

Viiden yksityisen puutarhakauppiaan yhteistyöstä hankinnoissa ja markkinoinnissa sai alkunsa Viherrinki-ketju. Viherrinki Oy perustettiin 1985 ja Rauno Jaakkola oli yksi perustajaosakkaista. Tänä päivänä Viherrinki -ketjussa on 19 kauppiasta ympäri Suomen ja se toimii kauppiaiden omana hankinta- ja markkinointiyhtiönä.

Jatka lukemista: 1990-luku

Ajankohtaista Jaakkolasta

Löydät meidät täältä

Puutarhakeskus Jaakkola, Forssa

Hakapellontie 85, 30300 Forssa

Reittiohjeet